בקרו אותנו:

הוד השרון, רחוב החרש 8

צרו קשר

0723937269
שלוחה 1

שעות פעילות

ימים א'-ה': 9:00-19:00 | יום ו': 9:00-13:00

רטיבות כלואה מתחת לפרקט: המדריך המלא

ניקוי פרקטים

ריצוף פרקט הולך ונעשה פופולרי יותר ויותר, ולא בכדי – מראה העץ מוסיף אווירה חמימה וטבעית לעיצוב הבית, ובנוסף הפרקט הינו מבודד תרמי מצוין, ולכן מתאים מאוד למי שאוהבים ללכת יחפים בבית בכל עונות השנה.

כאשר מתקינים ריצוף פרקט לבית, הציפייה היא שהוא יחזיק מעמד לאורך שנים רבות. יחד עם זאת, קיים גורם אחד, אליו אנו נוטים שלא לשים לב, אשר מהווה את הסיבה הראשית להחלפת פרקט – הצטברות של רטיבות כלואה מתחת לריצוף.

עוד על התופעה במאמר שלפניכם.

מהי רטיבות כלואה וכיצד היא נגרמת?

רטיבות כלואה כשמה כן היא – הצטברות של רטיבות במצע התת רצפתי, כאשר הנוזלים כלואים בין שכבת הבטון לריצוף ללא יכולת להתאדות או לזרום למקום אחר. 

ישנם מספר גורמים היכולים להוביל להצטברות של רטיבות מתחת לרצפה:

פיצוץ בצנרת התת רצפתית

זוהי הסיבה העיקרית לרטיבות כלואה. מאחר והנזילה מתרחשת מתחת לפני הקרקע ללא סימנים גלויים להצפה. במקרים רבים היא אינה מאותרת בזמן, אלא רק לאחר שכבר הופיעו נזקי רטיבות. 

בעיות איטום 

חלחול מים אל מתחת לריצוף כתוצאה מבעיות איטום. במרבית המקרים מדובר על בעיות איטום בחדרים הרטובים, כדוגמת חדר האמבטיה. יחד עם זאת, רטיבות תת קרקעית יכולה גם להיגרם על ידי בעיות איטום בקירות החיצוניים של המבנה, המובילות לחלחול מי גשם אל המצע התת הרצפתי.

רטיבות כלואה שאינה מטופלת בזמן עלולה לגרום, בסבירות גבוהה, להתפשטות של נזקי רטיבות, כגון: התעוותות פרקטים ומשקופים, נזקי עובש, עליה קפילרית של נוזלים בקירות המבנה, כתמי רטיבות, התקלפות צבע וטיח ועוד.

על כן, יש לפעול במהירות לייבוש הרטיבות מתחת לריצוף עם הופעת הסימנים הראשונים לרטיבות כלואה.

כיצד לזהות סימנים של רטיבות כלואה?

מאחר והרטיבות נקווית מתחת לשכבת הפרקט והריצוף, קשה מאוד להבחין בה, במיוחד בשלבי ההתפתחות הראשוניים, כשעוד אין כמעט נזקים נראים לעין. 

היו עירניים במיוחד לסימנים הבאים, העלולים להעיד על הצטברות של רטיבות מתחת לריצוף:

  • התעוותות רצפת הפרקט – הופעת "גלים" וכיסי אוויר בריצוף הפרקט. 
  • התעוותות של משקופים וריהוט עץ.
  • כתמי רטיבות על הרצפה, הקירות או התקרות.
  • ריחות רעים ללא סיבה מוסברת.
  • התפתחות עובש על הקירות או בתכולת המבנה
  • קצרי חשמל לא מוסברים, הנגרמים כתוצאה מהצטברות לחות בקירות בהם עוברת תשתית החשמל.
  • חשבון מים "מנופח" ללא סיבה מוסברת.
  • מד מים "רץ" ללא כל סיבה – בבתים בעלי צנרת ישנה המועדת לפורענות מומלץ לבצע אחת למספר שבועות בדיקה יזומה כדי לאתר נזילות סמויות. לשם כך, יש לסגור את כל המכשירים צורכי המים במבנה, ולבדוק את מד המים. אם למרות שכל המכשירים סגורים עדיין מד המים מסתובב – יתכן וקיימת נזילה תת רצפתית.

כאמור, זמן התגובה הוא קריטי לצמצום נזקי הרטיבות, ולכן יש לפנות לאנשי מקצוע בכל חשד לרטיבות כלואה. חשוב לוודא שהגורם לרטיבות מאותר ומתוקן, ובמקביל לבצע פעולות ייבוש תת רצפתי, בליווי בדיקת רטיבות במעבדה מוסמכת על מנת לוודא שהרטיבות יובשה במלואה, ורמת הלחות מתחת לריצוף חוזרת לגבולות הנורמה המותרת לפי התקן הישראלי.

שמירה על עירנות לנושא, וטיפול מהיר בכל מקרה של רטיבות כלואה, יוכלו לחסוך לכם נזקים רבים, ויסייעו לכם לשמור על הפרקט במצב מיטבי למשך שנים רבות.

שתפו חברים

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב email
Email

כתבות נוספות:

קבלו הצעת מחיר

קטגוריות מובילות

חייגו
שלחו לנו וואטסאפ
דילוג לתוכן